CABANA CASCOE

50RON
persoana/zi

Munții Iezer-Păpușa

Munții Iezer sunt ridicați între cursurile superioare ale râului Doamnei și Dâmboviței, care îi delimitează la nord, nord-vest și vest, către înaltele culmi ale Făgărașului, precum și la est, către creasta Pietrei Craiului. O largă cunună de culmi înalte și golașe, depășind pe alocuri altitudinea de 2300-2400m, se orânduiește armonios în jurul obârșiilor unuia din principalele cursuri de apă argeșene-râul Târgului, sprijinindu-se pe doi piloni puternici-vf.Iezerul Mare, de 2462m și vf.Păpușa, de 2391m, ale căror creste alcătuiesc complexul montan care poartă denumirea de munții Iezer.

 

 

 

Munții Iezer prezintă două mari compartimente:

  • Iezerul Mare, compartimentul de apus al munților Iezer, delimitat de văile râului Târgului, la est, începând de la izvoarele văii Cuca până în aval de comuna Lerești, precum și de raul Doamnei, la vest și nord-vest, prin afluentul acestuia.
  • Păpușa, compartimentul de răsarit al munților Iezer, apare ca un imens trunchi de con a cărui bază s-ar identifica cu cursul superior al râului Dâmbovița, care îi dă ocol printr-un larg arc de cerc și al cărui vârf atinge altitudinea de 2391m.

 

Youtube: Iezer-Papusa, Vf. Papusa (2391m) – Cabana Cascoe

Sursa:

http://www.carpati.org/ghid_montan/muntii/iezer_papusa-24/prezentare/

Traseepemunte.ro: Clip Scurta prezentare Cabana Cascoe

ATRACTII TURISTICE

CONTACTAŢI-NE

Folosiți formularul de mai jos.