CABANA CASCOE

50RON
persoana/zi

Cheile Dâmboviţei

Le găsiţi în Rucăr, Județul Argeş, săpate de râul Dâmboviţa

Cheile Dâmboviţei  sunt o adevarată minunăţie a naturii, cam la 150 km de Bucureşti şi 100 km de Piteşti, fiind drumul de acces către Cabana Cascoe (14 Km)

În apropiere de Piteşti şi Bucureşti, în ţinuturile Muscelului, Dâmboviţa a săpat aceste chei pe care orice turist adevărat şi-ar dori să le măsoare cu privirea sau cu piciorul. Traseul lor începe din localitatea Podu Dâmboviţei, aşezată într-o uriaşă depresiune carstică.
Podu Dâmboviţei se află la intersecţia cheilor săpate în calcar de râurile Dâmboviţa şi Dâmbovicioara. Un drum forestier urmăreşte Dâmboviţa în amonte, spre izvoare, şi străbate cheile de la Plaiul Mare (Cheile Mari ale Damboviţei). Se opreşte, dupa 40 de km, pe barajul de la Pecineagu. Un altul urcă pe Dâmbovicioara şi trece pe lângă peştera Dâmbovicioara, sub creasta Pietrei Craiului.

 

Râul Dâmboviţa este păzit de pereţi enormi de piatră, din loc în loc albia râului fiind pigmentată de insule de nisip pe care cresc brusturi de mari dimensiuni. La jumătatea distanţei dintre Podul Dâmboviţei şi Rucăr, pereţii cheilor devin tot mai apropiaţi şi mai întunecoşi. În această zonă apa poate atinge nivelul brâului unui om de înălţime medie. După 2 km albia râului se lărgeşte, la confluenţa cu râul Ghimbavul (creatorul altor chei spectaculoase).

Picture 049

ATRACTII TURISTICE

CONTACTAŢI-NE

Folosiți formularul de mai jos.